Moln8 logotyp

Höga Kusten-update

Videomöte Höga Kusten-update

Vi har inte satt exakt vad dessa möten ska innehålla utan det får visa sig eftersom vilket behov som finns. En given punkt kommer  även fortsättningsvisa handla om Covid-19, men i övrigt kommer vi låta era behov av info och behov kunskap få styra.

 

Datum att lägga in i kalandern är:

Tisdag 13/10 kl 13:00

Tisdag 10/11 kl 13:00

Tisdag 8/12 kl 13:00

 

Sammanfattning från Höga Kusten-update 8/9

 • Vi fortsätter med vårens digitala webbmöte, men byter namn till Höga Kusten-update.
 • Höga Kusten Utvecklingsprogram. Möjligheten att söka produktutvecklingscheckar är nu förbi. Totalt har 117 nya produktutvecklingscheckar kommit in. Vi saknar dock ett gäng redovisningar, så skicka in dem så fort som möjligt så att ni kan få ut era pengar. Möjligheten att söka utvecklingscheckar finns kvar året ut.
 • Sommarsäsongen har varit positiv för många, långt över förväntan. De verksamheter som vänder sig mot den norska målgruppen och till gruppresenärer har haft det tuffare. I överlag vittnar storstäderna i Sverige om att de har haft det tufft.
 • Precis som vi hoppades på öppnade solstolskampanjen upp för nya besökare – Höga Kusten blev ett alternativ till solsemestern utomlands. Nya målgrupper ställer också nya krav både ur ett destinationsperspektiv och ner till företagens erbjudanden.
 •  Många företag nappade på möjligheten att annonsera via hogakusten.com. En satsning som kommer att fortsätta under hösten. Även nu kommer Höga Kusten Destinationsutveckling att växla upp annonseringspengen. Satsar du 2 000 kr växlar vi upp det med hälften.
 • 90 procent fler besökare på hogakusten.com under juli i år jämfört med ifjol. 21 000 nerladdningar av Höga Kusten-appenn. Sett över hela året har hogakusten.com haft 68 procent fler besökare jämfört med i fjol.
 • Siffrorna för juli har precis kommit. Besökssiffrona visar just nu att destinationen haft ca 20 procent fler besökare i juli i år jämfört med juli ifjol. Allt är dock preliminärt och vi inväntar augustisiffrorna innan vi presenterar sommarens besökssiffror.
 • Tallink Siljas kryssningar till Härnösand och Höga Kusten är mycket populära. Det som i början skulle bli fem kryssningar har utökas till sju samt att Silja Symphony kommer tre dagar under vecka 44 (höstlovet). Vi har då alla möjligheter att visa dem vad en Eldvecka i Höga Kusten innebär med gemenskap, lägereldar och aktiviteter koppat till eld. Kryssningarna ger bra publicitet för hela destinationen och extra positivt är att vi ser en annan och yngre målgrupp än Birkas resenärer t.ex. är runt 25 procent av Siljas besökare barnfamiljer. Alla kryssningar har i princip varit fullbokade. Silja Symphony kör cornaanpassat med en halvfull båt, 1 400 platser.
 • Det arbetas febrilt på en marknadsföringskampanj för höst och vinter samt en kampanj som vänder sig till alla som besökte Höga Kusten i sommar. Alla medlemsföretag kommer att erbjudas samma upplägg som under sommaren där Höga Kusten Destinationsutveckling växlar upp med hälften av investerad annonspeng. Mer information kommer.
 • I år kommer ytterst få att åka till solen under höstlovet. Istället finns Höga Kusten och vi har nu chans att tillsammans lyfta höstlovet/Eldveckan, vecka 44. Kom in med förslag på vilka aktiviteter er verksamhet kommer att erbjuda besökarna. Alla aktiviteter med koppling till eld välkomnas varmt. Hör av er till Micke om ni har funderingar eller behöver inspiration till aktiviteter.
 • Höga Kusten Destinationsutveckling har verksamhetsplaneringsdag under nästa vecka. Fokus ligger då bland annat på strategi 2030. Mer information kommer om det.
 • Ett antal förstudier pågår i destionaten bland annat i Lövvik, Skuleberget, Hallstaberget och  Hornöberget.