Moln8 logotyp

Tips på kommunikation kring covid-19

Covid 19-stöd till entreprenörer i Höga Kusten

Generella rekommendationer och tips utifrån nuläge:

  • Vi behåller vårt lugna, vänliga och genuina bemötande som är en av grunderna och styrkorna i vårt varumärke Höga Kusten. Förmedla de fördelar (utrymme, vacker natur, friluftsliv och världsarv) vår destination erbjuder.

  • Meddela att du har anpassat utbudet och hur du gjort det. Tänk igenom utifrån vad kunderna kan uppskatta och ta eventuellt även med sådant som du alltid gör och som blir extra relevant i dessa tider. Exempel på typ av åtgärder är: hygien, kontaktperson, digitala tjänster, utkörning/upphämtning.

  • Kan du själv inte hjälpa besökaren? Fundera en extra gång på om du kan stötta en kollega i branschen genom att tipsa om denne.

  • Hänvisa allt som gäller information om dagsläge kring Covid-19, smittspridning med mera till de officiella källorna. På riksplanet är folkhalsomyndigheten.se ett bra val, regionalt gäller rvn.se och de kommunala webbplatserna.

  • Om du befarar att en gäst bryter mot regler och rekommendationer kring möten, karantän eller liknande, upplys om vad som gäller. Vid oro råder vi dig att kontakta vården eller annan berörd myndighet.


    Exempel på skriftlig kommunikation

Skriv så här:

Varmt välkommen till en plats för kropp och själ, med natur- och friluftsupplevelser på riktigt hög nivå! Vår verksamhet har alltid både gott om utrymme och hög standard. Nu har vi sett över varje liten detalj ytterligare och du kan känna dig trygg som vår gäst.

Skriv inte så här:

Välkommen till vår populära anläggning! Här träffas människor från hela världen i glada möten över generationsgränserna. Sjukvården i vår region har ännu så länge låg belastning och du kan lita på att bli väl omhändertagen om du, mot förmodan, skulle bli sjuk.