Moln8 logotyp

Material för en trygg och säker upplevelse i Höga Kusten

Här hittar du covid19-relaterat informationsmaterial som kan vara till nytta för er i mötet med era besökare under sommaren. Förutom vårt egna material finns nedladdningsbart material från Länsstyrelsen, Visita och MSB. 

 

Många av er tog chansen och beställde det material vi tog fram i början på juni, se längre ner. Materialet går inte längre att beställa, däremot går det jättebra att ladda ner pdf:er på materialet via denna länk. https://share.mediaflowpro.com/?4YATFGEHTR   

 

Nedladdningsbart material från Länsstyrelsen och MSB

Affisch_Att hålla avstånd är att visa omtanke

Bordsryttare_Att hålla avstånd är att visa omtanke

MSB _checklista för verksamheter

MSB _ minska covid-19 spridningen. Råd, tips och exempel för dig som är verksamhetsutövare

Ren Natur

Affisch_eldningsförbud på 8 språk

Nedladdningsbart material från Visita

Trygg camping

Trygg hotellvistelse

Tryggt restaurangbesök

 

Syfte med vårt material, Vad roligt att du här

Årets sommar blir på många sätt annorlunda. Vi vill med materialet destinationsövergripande signalera att Höga Kusten är ett tryggt resmål, men att vi också förväntar oss att våra gäster tar ansvar för andra och naturen. Samtidigt passar vi på att tydliggöra kontaktvägarna in till Höga Kusten Turistservice då besökare under rådande förutsättningar kan ha ett ökat personligt informationsbehov. Utländska besökare slussas via en QR-kod till aktuell myndighetsinformation anpassat särskilt för dem.

Tonaliteten bygger på gott värdskap och ett gemensamt ansvar. Utformningen signalerar både omtanke (hjärtat) och vägledning (ledkrysset) och färgerna är anpassade efter Höga Kustens grafiska profil.

 

Materialets olika delar:

1. Ledkryss – det ni ser i bildmontaget ovan. Det kommer kunna användas inom- och utomhus.

2. Ledkryss A4 – samma information som ovan, men lagd på en A4 bakgrund så att ni kan nyttja existerande informationstavlor, ramar, plexiglasstånd, välkomstmappar på rummen, placera i gemensamma utrymmen, lägga dem på sängar etc. utefter ert behov.

3. Bordsryttare – dessa fungerar som visuell påminnelse om att hålla avstånd och visa hänsyn. De är utformade så att man viker dem så att de är fritt ståendes och kan placeras på frukostbufféer, receptionsdiskar, matsalsbord eller allmänna ytor där människor samlas.  (Framsida svenska / baksida engelska.)

4. Golvmarkering – ska påminna besökare om att hålla avstånd och liknar de markeringar vi ser i dagligvaruhandeln. Klistras på golvet och är tåligare material så att man ska kunna gå på det. Finns på svenska och engelska. (Kommer vara max 25cm brett)

5. Max Antal – Denna har vi tagit fram specifikt för turistcentrat, men delar gärna med oss om någon annan också har ett behov att signalera max antal personer som kan vistas tillsammans i ett utrymme. 

Alla som har en Infopoint på sin anläggning kommer få ett Ledkryss placerat på modulen.