Höga Kusten Turism logotyp
Höga Kusten Utvecklingsprogram

Höga Kusten Destinationsutveckling i samarbete med Region Västernorrland - Våren 2020

Du som besöksnäringsföretagare har nu möjlighet att investera i din utveckling - Insatserna utfördes 2020

Nu finns det ett antal olika företagsstöd som du som företagare inom besöksnäringen i Höga Kusten kan söka. Höga Kusten Utvecklingsprogram syftar till att mildra effekterna av pandemin, utveckla företag och destinationen – samt att vi tillsammans ska stå stärkta när vi återigen ser en normal vardag. 

 

Produktutveckling

Möjligheten att söka produktutvecklingscheckar är nu stängd.

För att utveckla företagens produktutbud har Höga Kusten Destinationsutveckling tillsammans med Region Västernorrland tagit fram en produktutvecklingscheck.

Det stöd man kan få för en utvecklad produkt är 10 000 kr. Varje företag kan söka för max 2 st produkter.

 

Utbildningsprogram

Utbildningsinsatsen genomfördes under april - juni 2020. Just nu finns ingen ny utbildning planerad.

Utvecklingscheck

Kan sökas hela 2021

Region Västernorrland erbjuder små och medelstora företag möjlighet att söka stöd för att mildra effekterna av covid-19 och kunna utveckla sitt företag.

Investeringen ska uppgå till minst 20 000 kronor. Stöd kan lämnas med upp till 80% av kostnaden för mjuka investeringar. Stöd kan lämnas med upp till 50% av kostnaden för hårda investeringar.

SEO-Check

Ansökan är stängd

En konsult gör en analys av er hemsida och kollar på er sökordsoptimering. Konsulten kommer att komma med tips på vad som saknas och tips på förbättringar samt konkret hjälp.

Översättningscheck

Ansökan är stängd

Passa på och få er hemsida, menyer, bokningssida och annat material översatt professionellt. Detta gäller till tyska och/eller engelska.

Kommunikationsrådgivning

Ansökan är stängd

Här får du hjälp av en konsult att hitta kärnan i ditt budskap. Här får du tips om hur du stärker din kommunikation med dina kunder så att de ännu mera lockas av dina produkter och tjänster.

Digitalt hembesök

Ansökan är stängd

Här får du ett ypperligt tillfälle då en konsult utvärderar din hemsida. I mötet med denna får du som företagare sedan konkreta tips hur hemsidan kan vässas. Vi tittar även på de sociala kanalerna, tex Instagram och Facebook.